Divendres 16 Abril 2021

Inici / Municipi / Exposicions i actes / Exposició gener 2016: Fluxes, de BERTA PRUJA

Exposició gener 2016: Fluxes, de BERTA PRUJA

15/01/2016 - 19:30

Al gener de 2016, l’artista olotina Berta Prujà, ens va presentar un recull d’onze pintures fruit del seu projecte presentat en finalitzar els seus estudis de Grau Superior de Pintura a l’Escola d’Art d’Olot.
En aquesta mostra, podem veure un tipus de pintura abstracta realitzada amb acrílic sobre fusta i d’altres amb tècnica mixta, que com descriu la mateixa Berta Prujà:
“Aquestes pintures pretenen capturar un moment en què es forma la matèria orgànica i  lluita  per obrir-se pas amb l’aigua, el moviment i el color per tornar a reviure. Vull fer  visibles uns “fluxes” vitals, orgànics, que tothom porta a dins, on subtilment pul·lulen organismes silenciosos de colors  estridents, que es complementen amb altres de pausats. Aquests organismes  es mouen lliurement i suren de forma melòdica per un espai aquós i limitat. Finalment la brillantor els torna a fer visibles, vius, perquè surten del no-res màgicament... o potser ja hi eren. La revolta de la matèria els ha empès a ressorgir per fer-nos entendre que la vida, en el fons, és un misteri.”
L’artista amb l’objectiu de transmetre vida, moviment...utilitza colors molt intensos, vius, concretament, en major part, el  color vermell i per aconseguir encara més vivesa, usi l’acabat del vernís.