Dimarts 20 Octubre 2020

Inici / Noticies / Inauguració del Passeig de l’U d’Octubre

Inauguració del Passeig de l’U d’Octubre

03/08/2018

Riudellots de la Selva ha batejat amb el nom de “Passeig de l’U d’Octubre” el nou vial d’accés lateral a la Plaça de l’Ajuntament. Amb aquesta actuació l’Ajuntament vol retre homenatge a totes aquelles persones que van fer possible el referèndum del dia 1 d’octubre del 2017 a Catalunya, i en especial als veïns i les entitats que van defensar les urnes “tant els que van votar que sí, com els que van votar que no”, tal i com ha explicat l’alcaldessa Montserrat Roura durant l’acte d’inauguració que ha tingut lloc aquest dijous al vespre.

L'alcaldessa ha defensat la necessitat i la llibertat de la ciutadania de Catalunya a poder expressar la seva voluntat d’autodeterminació i ha reclamat poder votar amb totes les garanties, tal i com s’hauria de poder fer “en un país veritablement democràtic”. Roura també ha tingut uns paraules de record per a totes les persones que en aquests moments es troben empresonades o exiliades a l’estranger i ha lamentat la judicialització de la política espanyola.

L’acte d’inauguració del “Passeig de l’U d’Octubre” ha comptat amb la participació i suport de tots els grups amb representació municipal (PDeCat i ERC) així com l’ANC Riudellots i Omnium la Selva. A l’acte també hi ha assistit el Delegat del Govern Generalitat a Girona Pere Vila,  l’alcaldessa de Girona Marta Madrenas i diversos alcaldes i alcaldesses de pobles veïns.

Els parlaments han anat a càrrec de l’alcaldessa Montserrat Roura, Lluís Barnés (PDeCat), Gabriel Esquius (ERC), Pau Xiberta (ANC Riudellots), Cristina Trias (Omnium La Selva) i de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas. 

L’acte ha finalitzat amb una actuació castellera amb els Castellers de les Gavarres.