Diumenge 25 Octubre 2020

Inici / Noticies / Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT

Protecció Civil activa l'alerta del pla INUNCAT

09/10/2018

Protecció Civil de la Generalitat ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya INUNCAT per les pluges previstes a partir d’aquest vespre i fins demà al matí sobretot al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.  

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu precipitacions importants sobretot al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona.

Davant d’un episodi de precipitacions, Protecció Civil de la Generalitat aconsella no romandre a prop de lleres, rius i guals i eviteu travessar rieres i torrents a les zones afectades perquè, encara que semblin portar poc cabal, aquest es pot incrementar de forma sobtada.

No deixeu els cotxes aparcats en zones inundables o torrents secs. Si les tempestes van acompanyades d’aparell elèctric, cal evitar situar-se sota els arbres o torres elèctriques. Extremeu les precaucions en les activitats a l’aire lliure en les zones afectades per les pluges i les situades aigües avall dels rius. Qui condueixi de matinada ha d’evitar vies secundàries, especialment si són a prop de rius, rieres i zones inundables.

Consulta els consells a seguir