Diumenge 29 Novembre 2020

Inici / Noticies / Balanç molt positiu de la implantació del sistema porta a porta

Balanç molt positiu de la implantació del sistema porta a porta

16/12/2019

Dos anys després de la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a Riudellots de la Selva, l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament ha fet un balanç molt positiu de les dades on es constata un creixement progressiu dels índex de recollida de residus, situant el municipi com a un dels que més recicla a les comarques gironines.  

Durant aquests dos anys s’han anat incorporant millores per tal de solucionar i minimitzar les incidències derivades de la implantació, tal i com ha explicat la regidora de Medi Ambient Carme Camps. En aquest sentit es va ampliar la recollida del servei en dies festius, disminuint així els abocaments incontrolats a les àrees d’emergència i disminuït els inconvenients als veïns. 

Així mateix la regidora Carme Camps ha explicat que s’estan estudiant noves millores de control i accés a les esmentades àrees d’emergència i la possibilitat d’ampliar l’horari de la deixalleria municipal.

Pel que fa a les dades del tercer trimestre del 2019 amb el model porta a porta s’ha recollit una mitjana del 72,50% de recollida selectiva, una mitjana molt similar a l’obtinguda l’any 2018 (73,30%). 

Pel que fa al nombre tones, en aquests tres mesos, s’ha recollit un 7,18% menys de residus respecte al mateix període de l’any anterior. Aquesta disminució de tones recollides es deuen principalment a la disminució d’abocaments a l’àrea de la deixalleria provinent d’empreses del polígon i l’augment de l’ús de la deixalleria municipal per part dels ciutadans.

Val a dir que una de les dades rellevants a tenir en compte és la caracterització d’impropis de l’orgànica que actualment només representa una mitjana del 1,68%, el que suposa una aportació d’orgànica molt més neta i de qualitat a la planta de compostatge de Santa Coloma. “Aquest fet comportarà una millora del preu de tractament i dels retorns econòmics per a la recollida d’orgànica del municipi” tal i com ha recordat la regidora de Medi Ambient, Carme Camps. 

Ruleta dels envasos

Per celebrar els bons resultats del porta a porta l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Riudellots, el Consell Comarcal de la Selva i l’empresa Nora han organitzat la ruleta dels envasos on els participants poden aconseguir diversos articles reciclats, reciclables i recicladors.

La ruleta dels envasos s’ha ubicat aquest dilluns 16 de desembre a diversos punts del poble per donar informació d’interès sobre la recollida selectiva de residus.