Divendres 04 Desembre 2020

Inici / Noticies / Tot a punt per celebrar FIPORC

Tot a punt per celebrar FIPORC

14/02/2019

Aquest dijous ha tingut lloc la presentació de la programació i de les novetats de la fira en un acte celebrat al Mercat de Lleó de Girona, on hi han participat l'alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura i el regidor de Promoció Econòmica i responsable de la fira, Lluís M. Barnés.

Un any més, tots ells, han volgut destacar i agrair la col·laboració dels patrocinadors i dels més de 150 voluntaris que formem part de la comissió organitzativa de FIPORC. Durant tot el cap de setmana es duran a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre d'altres activitats relacionades amb el món del porc. 

Un any més Fiporc disposarà d'un àmplia zona gastronòmica de tast equipada amb taules i cadires on es podrà degustar i comprar tota mena de productes i derivats del porc. Des dels típics greixons, passant pels embotits, pernils, botifarres, carn a la brasa, pota i tripa, carn de perol entre d’altres.

L'àrea de tast, compartirà protagonisme amb l'escenari de demostracions i exhibicions del procés de matança, especejament i elaboració d'embotits a càrrec de diversos voluntaris del poble i els comentaris del popular cuiner radiofònic Pep Nogué.

Cal destacar també, que la programació inclou una àmplia oferta de tallers i activitats pels visitants.

Un any més l’Ajuntament aposta per la sostenibilitat, donant continuïtat a la iniciativa de la darrera edició, amb la utilització de plats, gots i coberts compostables i una zona de reciclatge.

FIPORC està impulsada per l'Ajuntament de Riudellots de la Selva amb el suport organitzatiu de l'empresa gironina Incatis.

Al finalitzar la presentació s’ha fet una degustació d’arrós amb galta i escarxofes

Novetats de FIPORC

Com a novetats destacades es podrà visitar un mostra d’oficis antics, hi haurà actuacions musicals, ball de gitanes i a l’àrea de tast s’hi podrà trobar una punxa de 3 botifarres de 3 gustos (escalivada, panses i pinyons, i bolets) així com plats guisats a base de porc (peus de porc amb bolets, rostit de galtes amb prunes, platillo de salsitxes amb costelló, panses i naps negres).

Dissabte, a les 12 hores, el programa LlArca de Nogué del Suplement de Catalunya Ràdio s’emetrà en directe des de FIPORC. 

La fira comptarà amb una innovadora màquina mecanitzada de grans dimensions per coure carn.

Jornada tècnica

Tot i que la programació i activitats de la fira es desenvoluparà durant el cap de setmana, el divendres 15, a partir de les 18 h, tindrà lloc la sisena jornada tècnica de FIPORC adreçada als professionals del sector porcí.

La jornada es durà a terme a les instal·lacions del Foodlab de Riudellots de la Selva, on hi ha previstes diverses ponències sobre la situació sanitària del sector porcí, el Benestar animal i els reptes del sector pel 2019. Les ponències aniran a càrrec Ricard Parés, Director de l’Associació Catalana de Productors de Porcí (Porcat), Pere Rubirola de l’empresa Gerfam Rubirola i d’Ignasi Pons, responsable tècnic i legislatiu de la Federació Empresarial de Carns i Indústries Càrniques (FECIC).

Sobre FIPORC 

FIPORC va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, posant en valor tot el que envolta el món del porc on, a Riudellots, s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i símbol identitari de la població.

APP Fiporc i web

Mitjançant l'aplicació oficial de FIPORC (IOS i Android) els visitants a la fira podran trobar informació sobre tots els tastets, expositors, patrocinadors i actes de la fira, situar-los sobre un mapa interactiu i rebre notificacions al mòbil en temps real. 

Podeu consultar la programació des de www.fiporc.cat